23 octombrie 2013

"Geografie distractivă"

M-am gândit că ar fi cazul să vă destind puțin cu câteva dintre perlele pe care le spun sau le scriu bravii noștri elevi.
Luați aminte:
* Definiția mișcării de revoluție: Mișcarea de relevație înseamnă mișcarea pământului pe axul ecosistemului. 

SUBIECT LA TEST: Alcătuiți un text cu conținut geografic în care să folosiți următorii termeni: Dunăre, lanț muntos, roci, peșteri, minereu de fier, Porțile de Fier, navigație, turism.

Elevul nr.1 rezolvă subiectul astfel: Am fost cu bunicii mei la Dunăre și mi-a plăcut. Lanțul de la bicicleta prietenei mele este rupt. Am fost cu unchiul meu în peșteri și era foarte frig. Vecinul meu și-a cumpărat porți de fier. Mama are pe mașină navigație.

Elevul nr.2 rezolvă subiectul după cum urmează: În Dunăre am găsit un lanț de care era legată o peșteră care avea minereuri de fier, avea și niște porți de fier la intrare și noi am navigat ca și un om de turism.

Elevul nr.3 rezolvă astfel: M-am dus cu un prieten să navighez pe Dunăre, e  și-am mers atât de mult încât am lăsat lanțul de la vapor în jos și am văzut o peșteră cu multe roci în ia, dupaia m-am urcat în vapor și la porțile de fier am văzut foarte mult minereu de fier.


Și din categoria ȘTIAȚI CĂ....  :
în România există o unitate de relief care se numește Depresiunea Culinară a Transilvaniei, iar în Europa, Insulele Balneare?

Cine au fost?
- Cristofor Columb: „un compozitor”
- Fernando Magellan: „umblător în lume”

Un comentariu:

Unknown spunea...

Foarte amuzant :))

Postări populare